Nieuwsbrief december 2016

Stichting De Vlieger centraal bij vijfde LANDENDAG.

Landendag in Enkhuizen

Welwonen* organiseerde, op zaterdag 5 november 2016, de jaarlijkse Landendag in Enkhuizen. Zij deed dit voor de vijfde keer in samenwerking met vrijwilligers en sponsors. De opbrengst van het evenement, waar landeninformatie, muziek, dans, activiteiten en lekkere hapjes uit diverse ontwikkelingslanden centraal stonden, ging dit keer naar onze stichting! Naast informatie over Zimbabwe (stichting De Vlieger), was er in de Bonte Veer van alles te vinden over Sri Lanka, Polen, Peru, Indonesië, Nepal en Myanmar. Daarbij waren bijvoorbeeld ook kunstvoorwerpen, kleding en sieraden uit de verschillende landen te zien en te koop. De Van Ark Kungfu Academie uit Enkhuizen voerde voor de bezoekers de Leeuwendans op. Een groep Enkhuizer tieners gaf onder begeleiding van deze academie een demonstratie Kungfu. Er waren ook prachtige live optredens van Menno Bruin en Paco met muziek uit Senegal. Kinderen konden meedoen aan diverse activiteiten, onder andere een leuke knutselactiviteit van vereniging Jeugdbelangen en er was een loterij met mooie prijzen!! Onze stichting kreeg, doordat zij centraal stond op deze Landendag, bijzonder veel publiciteit en belangstelling. Tine werd door verschillende kranten geïnterviewd en zelfs de regionale radio besteedde aandacht aan onze stichting. Tijdens de middag in de Bonte Veer verkochten we beelden uit Zimbabwe die door de Wereldwinkel uit Bovenkarspel ter beschikking waren gesteld en Colet Westerhof was dagenlang bezig geweest om speciale Zimbabwaanse gerechten voor te bereiden zodat we die op de markt konden verkopen.Colette woont in Enkhuizen, maar is geboren en getogen in Zimbabwe. De opbrengst van deze dag, € 1760,-, hebben we besteed aan eten en scholing voor de straatkinderen in Sacubva (Zimbabwe). Bij deze willen we nogmaals alle mensen die ons hebben geholpen, en vooral Collete, heel erg bedanken voor hun inzet. Wij kijken terug op een geweldige activiteit waar we zeker volgend jaar weer aan mee zullen doen.

Sponsors

Veel mensen zetten zich belangeloos in voor de Landendag: de landenvertegenwoordigers, vereniging Jeugdbelangen, Van Ark Kungfu Academie, Menno Bruin en Paco. De Landendag werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van de Poolse supermarkt Venhuizen, Smaragd Reizen, Stichting Holland Building Nepal, B & B ’t Karnemelkhuys en wijkcentrum en eetcafé de Bonte Veer. *Welwonen is het samenwerkingsverband tussen de welzijnsstichting Welzijnswerk Enkhuizen en de woningcorporatie Woondiensten Enkhuizen.
© 2024 Stichting De Vlieger | Spijtbroeksburgwal 10, 1601 BE Enkhuizen | info@stichtingdevlieger.nl | KvK 37124486 | RSIN (fiscaal): 8156.59.908
Er is iemand die aan ons denkt!